brännboll

Iksu har nu släppt spel schemat till brännbollscupen och vi spelar mot följande:

Pool Vit 6 Bana 31 och 32

Frihetskämparna
Skeda mera
Last man standing
Lilla gruppen
Highway to hell

Segraren på bana 31/32
möter segraren på 35/36
Lördag kl. 11.00 bana 31

Bana 35 och 36
Stor, fet och blodig
My little pony
The superheroes
Invaders
Newtons tredje (s)lag


Nattens nhl



3-0
till Red Wings och de var en välförtjänt vinst måste jag såga, själv såg jag bara fram till 2-0 målet sen orkade jag inte se mer men de jag fick se vara att Holmström ska verkligen tackla andra spelare men en spelare som ska tackla är Kronwall som iprincip manglade Ruutu redan efter 4 minuter.
Holmströms mål var egentligen Zetterbergs men "homer" var där och petade in pucken på mållinjen, pucken hade nog gått in ändå även om inte "homer" hade varit där och petat.
3-0 målet var en riktig delikatess från Filpula och Franzén, elegant passning från Franzen till Filpula som gör en "inside - outsider" på Letang som är helt borta och Fleury har inte ens chans att ta pucken.
Nu vänder serien till Pennsylvania och Pittsburgh för två matcher där.

* * *
Återkommer nog senare ikväll med bilder från kvällens studentbal !

ointressant och intressant

Vem bryr sig egentligen om en träningslandskamp mellan Sverige och Slovenien? kan ju bara vara Robert Laul och dansken Lundh på fotbollskanalen...
Det enda jag glädjer mig åt är att ex bajarna(Stoor och Kennedy) får spela.
Det känns fortfarande lika pinsamt när Daniel Andersson och Anders Svensson är på planen, man skäms fortfarande lika mycket.
Går man inte på fotbollskanalen.se nu så ser man en explosion av bilder på Zlatan, ungefär 80% av alla bilder som finns på sidan är Zlatan med på..

* * *
Oerhört trevligt att läsa Per Bjurmans blogg, man sitter och väntar till nästan inlägg kommer, så bra är den faktist!



Red Wings mot Penguins i Detroit och jag hoppas att denna drabbning kommer sluta likadant som förra matchen, jag har någonting emot Pens men jag vet inte riktigt vad bara.
Som ni ser på bilden och det jag har skrivit tidigare så är Johan Franzén tillbaka i laget men jag har inte hunnit eller orkar ta reda på vilka hans kedjekamrater kommer vara, lite dåligt av mig jag vet.
Såg nu på NHL.com att den gammle Chris Chelios är stryken ur laget.
Hoppas man får se någon fin tackling från Kronwalls sida den här matchen också!

* * *
Kommer tyvärr inte bli någon live bloggning inatt, är alldeles för trött men jag kommer se åtmindstone första perioden!

blandat bra och dåligt

Hahaha måste jag bara säga, läste en sjukt kul artikel på aftonbladet om att en kille i USA blev köpt för 10(!!) baseball trän som kostade 69$ styck..hela artikeln kan ni läsa här.

En lite mindre rolig sak är att Joachim Noah (Chicago Bulls) har åkt dit för marijuana innehav i Florida, han var på besök i sitt gamla lag och blev ertappad av polisen för han drack alkohol öppet på gatan..smart va?

* * *
Ett glädjande besked är att Johan Franzén kan spela nästa match i Stanley Cup Finalen men enligt aftonbladets korre i Detroit, den bäste Per Bjurman skriver att det definitiva beslutet tas på "the morning skate" senare idag.

* * *
Inte varje dag man ser ett sånt här mål, 60 Yards eller 70 meter för er som föredrar de.



* * *
Sverige EM repar ju som bekant ikväll mot Slovenien och allt utom seger skulle nästan vara skandal men kollar man på startelvan så ser man ju att alla stjärnor sitter på bänken.
Man skäms nästan lite när man ser att Daniel Andersson är med..
Matchen sänds på Tv3 20.00 ikväll.

Här är Sveriges startelva:
1 Andreas Isaksson – 5 Fredrik Stoor, 3 Olof Mellberg, 14 Daniel Majstorovic, 2 Mikael Nilsson – 6 Tobias Linderoth – 18 Sebastian Larsson, 19 Daniel Andersson, 21 Christian Wilhelmsson – 22 Kennedy Bakircioglü, 20 Marcus Allbäck.

Fight

Hittade en oerhört roligt klipp på en blogg.
Se och njut


NHL och lite annat



Nattens stora hjälte är Micke Samuelsson med sina två mål. Första målet var en riktig solo prestation som Fleury i Penguins kassen stod och sov på, andra målet var ett riktigt piss mål, Penguins backarna sölar bort pucken ordentligt i egen zon och "Sammy" får stå helt fri framför Fleury som bara har att raka in pucken.
Kronwall körde över Malone så de bara sjöng i mittzonen.
4-0 målet av Zetterberg var en riktig delikatess, lite förnedrande för Penguins att de bara var 13 sekunder kvar men dom slutade nog spela efter 3-0 (SH,Cleary) med 2.42 kvar av matchen.


Tyvärr är NHL.com sjukt sega att lägga in highlights från nattens match på youtube så ni får tyvärr gå in på NHL.com om ni vill se highlightsen!


* * *
Lite fotbolls nyheter nu då. Först och främst detta tjat om Markus Rosenbergs skada, missar han EM eller inte?! vem bryr sig när han är fjärde eller femte forward i landslaget, inte en chans att han kommer få spela om Zlatan är hel, Larsson är i bra form och Elmander ? till och med Allbäck kommer få spela mer för han kommer göra sitt sista mästerskap.
Riktigt trevligt att Roma lyckades vinna mot Inter i Coppa Italia igårkväll, Mexes och Perrotta gjorde målen om jag inte minns helt fel.
Svennis uppges nu vara aktuell för Chelsea, Benfica och Mexico men han har fortfarande kontrakt med Manchester City och han lär ju knappast fortsätta i City. Jag själv tippar på att han kommer stanna i England men ni vet ju hur de blir när jag tippar..

* * *
Måste verkligen säga att Charlotte Perrelli borde skämmas för sin pinsamma insats, 21a plats...

* * *
Återkommer senare idag/ikväll om de händer nåt intressant!

klipp

Hittade ett litet roligt klipp på youtube !


blandat



Igår såg jag 21 med Jea och den var lika bra som jag trodde även om slutet var lite oväntat.

* * *
Ikväll väntar jobb så jag kommer missa stora delar av den första Stanley Cup Finalen i Detroit, 02.00 drar den igång i Joe Louis Arena.
För er som vill ha Live bloggning rekomenderar jag att läsa Per Bjurmans blogg, den är till och med på plats i Detroit.

* * *
Återkommer imorrn med analyser från nattens NHL och kanske lite eurovision, beroende på hur de går för Sverige!



tråkig sport dag

Jag måste sluta ljuga om att jag återkommer senare på kvällen, skrev igår att jag skulle återkomma efter semi finalen i eurovision song contest men de lyckades jag inte göra!
Men som ni kanske vet så gick Sverige vidare hyffsat enkelt och fick en drömlottning enligt dom så kallade experterna, vilket man kan tycka är bra.

* * *
Inte så mycke att rapportera från sportens värld från igår förutom att Sveriges EM motståndare vet vart Fredrik Ljungberg är skadad och de är väl ingen jättestor nyhet va?

* * *
Dagens "stora" nyhet på Sportbladet är att Robert Laul har testat landslagets kostymer till EM i Schweiz & Österike i sommar.

* * *
Får se om jag skriver något ikväll men på lördag kommer jag definitivt skriva med tanke på att Stanley Cup finalen drar igång !


Eurovision

Charlotte Perrelli for the win säger jag bara!
Om Ukrainas vinner så borde ESC läggas ner, pinsamt dåligt och för mycke hud för min smak

* * *
Återkommer när Perrelli har vunnit!

Total lycka!


Total lycka kontra TOTAL besvikelse!

Champions League finalen igår var en händelse rik historia och båda lagen bjöd upp till fest.
Drogba borde byta klubb med tanke på hans slag på Vidic och fansen lär väl inte vara så jätte glada på honom.
Uniteds mål är av högsta världsklass, Scholes och Brown på kanten snurrar upp Chelsea backlinjen så de stänker om de sen slår Brown in bollen perfekt till Ronaldo som bara behöver nicka in bollen i borte hörnan.
Hur kan arrangörerna vattna planen så jävla mycke innan matchen? Van der sar ramlade först vid 1-1 målet och senare i förlängningen halkar han en gång till men bollen gick som tur över målet.
Ryan Giggs blev historisk också, mest matcher i CL tror jag de var, en match mer än Sir Bobby Charlton..de är stort!

* * *
De känns jätte rättvist att jag inte har spanska kurs prov som vissa andra har..hoppas du njuter!
Jag har känt mig jätte dum hela veckan, vet inte varför men så är de!
Återkommer troligtvis senare ikväll efter brännbollen!


blandade nyheter



Måste väl börja att kommentera denna artikel som finns på Aftonbladet, tycker ändå att hon överreagerar lite väl mycke och dom flesta tjejer vill typ i regel ha större bröst?

* * *

Sen såg jag att Villareal skulle uttnytja opotionen i lånekontraktet som för att dom köper en av dom största publik favoriterna som Bajen nånsin har haft. Riktigt tråkigt för alla Bajen fans och hela fotbolls sverige som mister en profil med Sveriges bästa ramsa!

* * *
En liten rolig sak angående Cristiano Ronaldo var att han aldrig har gjort mål mot Chelsea och man får hoppas att han gör de ikvällens Champions League Final i Moskva.
Blir troligtvis Live-Bloggning ikväll på kvällens match!

* * *
Jag har glömt av och helt enkelt inte haft tid att analysera Red Wings vinst match mot Dallas iförrgår. Mitt tips, att Dallas skulle vinna och ta serien till en sjunde och avgörande blev ju som de blev. Detroit vann med 4-1 och jag fick fel som vanligt.
Om Red Wings ska vinna final serien så håller jag med Lidström i att dom behöver Franzén för att klara av de mot starka Pengiuns.
Den här match serien kommer nog bli den bästa finalserien på många år, Penguins som har förlorat 2 matcher under hela slutspelet och ser oerhört starka ut.
Red Wings känns tyvärr inte lika heta som deras motstånd, dom kan komma att förlora den här serien på grund av att målvaktsspelet och defensiven sviktar till och från.
Hittade ett skönt citat från the frozen moment på nhl.com
"The Red Wings and Penguins begin their battle for the Holy Grail of hockey on Saturday night when Detroit hosts Pittsburgh in Game 1 of the Stanley Cup Final (8 p.m. ET, VERSUS, CBC, RDS)"

* * *
Återkommer senare ikväll just innan CL finalen!

Tröjor

För er som inte vet hur tröjorna ser ut så finns dom här under.



Floskel

Sitter och kollar på Cops nu på Tv6 och hittade ett litet floskel som jag bara måste skriva om:

"Vi söker en svart man, 30-35 års ålder, 180-185 cm lång, 90 kg och har ljus hy"

Floskel eller inte?

blandning


Marc - Andre Fleury och Martin Biron skakar hand efter Penguins 6-0 vinst igår.

Måste be om ursäkt för att jag har varit lite inaktiv senaste dagarna, skulle som sagt ha live bloggning på två matcher men inte ens ett sammandrag har jag skrivit och de är lite dåligt.

* * *
Pengiuns var flera nummer förstora för Flyers igårdagens femte match i Eastern Conference Final. Kimmo Timonen spelade men de hjälpte föga för Flyers som torskade med hela 6-0 i Mellon Arena.
Och för er som vill se hur Crosby njuter av att vara lagkapten så klicka på bilden här under.


Nattens match i Dallas kommer inte bli någon rolig historia för dom röda från Detroit, tror att Stars kommer vinna ikväll men jag har väl fel som vanligt.
Läste på aftonbladet att den 35 årige busen Chris Simon är tillbaka men inte i NHL utan i ryska bottenlaget Vityaz Podolsk. Och hela artikeln hittar ni här.

* * *
El super Zlatan måste man väl säga även om man ville att Roma skulle ta hem titeln i Italien.
Har inte sett matchen personligen så jag kan inte uttala mig om hur bra Zlatan var i sista matchen, tror knappast han är kvar i Inter efter EM om jag ska vara riktigt ärlig.

* * *
Måste återkomma senare ikväll !

Blandat


Joel Lundqvist har just gjort 2-1 till Dallas.

Gårdagens NHL slutade med en förvånande förlust för dom röda från Detroit.
Stor matchvinnare för Dallas blev Joel Lundqvist med 6.04 in i andra perioden och till 3-2 i matcher.

* *
Ryssland - Canada hade jag tänkt att live blogga till men de blev inte så mycke av de eftersom jag somnade innan matchen började och vaknade med 20 sekunder kvar av 3e perioden. Grattis Ryssland men jag hade hellre sett Canada som segrare.
* * *
Flyers - Penguins right now, ska försöka se så mycke som möjligt

* * *
Återkommer senare!

respass


Henrik Lundqvist, utbytt och uttorkad

Tyvärr så blev de respass för Tre Kronor igårdagens match mot Canada med 5-4 men det svenska laget gjorde en riktigt bra match förutom inledande 5-10 minutrarna i första perioden.
Canadas lag är riktigt bra, speciellt "superfemman" med Heatley, Nash och Getzlaf. Ska citera Lasse Anrell i hans senaste krönika och så här kändes de faktist.

"Tyvärr, det var lite för tydligt. Lite för uppenbart. När de tog i gjorde de mål. När de slappnade av kom svenskarna in i matchen igen.
Därför är siffrorna lätt skenbara. Svenskarna var nära. Men egentligen var de inte närmare än en 14-årig pojke som får en autograf av Victoria Silvstedt, om ni förstår vad jag menar. "

Douglas Murray var inte så bra som man hade väntat sig och de är lite trist faktist, men han fick in en fin smäll på Sharp så han var tvungen att åka och byta men de kom alldeles för sent.
Jamal Mayers är inte känd som en målskytt men målet han gjorde igår var de världsklass på, tyvärr så var de Murray som gick bort sig lite..
När Rick Nash gör 4-3 för Canada är Edler uppe på läktaren och köper korv måste jag säga, ett sånt misstag får man bara inte göra i en VM semifinal mot Canada i Canda.
Såg nyss att Strålman tvingas spela med Toronto Marlies i AHL slutspelet och dom är i semifinal mot Chicago.

* * *
5-1 hemma mot "Super" ettan laget Mjällby i dagens match, tredje omgången av Svenska Cupen och mycket trevligt att Paulinho fick göra tre pyttsar, Petter Andersson och Charlie Davies var dom andra målskyttarna men söderbröderna låg under med 0-1 i paus, lite oroväckande faktist.

* * *
+20 och förhoppningsvis mycke folk ikväll på jobbet, kan bli mycke att göra.

* * *
Återkommer i pausen mellan Sverige - Finland som börjar 21.00 ikväll!

Canada - Sverige del 1

1-0 tidigt till Canada och fy va dåligt Sverige har börjat.
Bengan måste ju in med Murray, han spelar för lite !!
Doan är en riktig gris som Ledin är men Doan är bra tillskillnad från Ledin.
Jävla idioter till domaren måste jag säga, byt ut dom fort innan de är för sent. IIHF borde skämmas!
Canada kommer med ENDAST nhl spelare, hyffsat måste man säga.
Walling, Ekman och Warg femman borde inte spela överhuvudtaget, Warg är den enda som har lite touch men resten borde inte få vara med i truppen.
Kan inte vara kul för Murray och Edler när dom spelar med Wallin femman..
Johan Andersson är en jätte i de defensiva jobbet, stor eloge till honom!
Sverige smäller alldeles för lite..
1-1, Anton Strålman och Murray är såklart inne på isen men de är Weinhandl och Ledins förtjänst att Strålman gör detta mål!
Paus nu och 2-1 hade kanske varit rättvist men allt är inte rättvist för Canada.

* * *
Återkommer efter matchen troligtvis.
På återhörande!

Spelar eller inte?



Spelar, spelar inte? Kenny Jönssons närvaro mot Kanada eller inte.
Den frågan ställer sig nog många svenskar idag.
Det kommer tyvärr inte bli live bloggning på kvällens drabbning, har varken orken eller tiden och Jea vill inte att jag ska göra de heller, typiskt tjejer att tycka så...
Jag hoppas verkligen Murray sätter dit kanadensarna ikväll.

Douglas Murray, svensk bjässe för er som inte visste vem han var.

* * *
Just i detta nu är det paus i andra semi-finalen mellan Ryssland och Finland och ställningen är 1-0 till Ryssarna, har inte alls koll på vem som har gjort målet. Visste inte ens att matchen var, lite dåligt av mig..

* * *
Återkommer troligtvis imorrn eller de kanske blir nåt litet inlägg senare inatt!


Murray ännu en gång..

Har suttit och läst chatten som Aftonbladet hade 19.30 med Rickard Wallin, Fredrik Ward och Douglas Murray.
Dom två först nämnda svarar hyffsat utförligt men inte Murray. Här får ni några exempel på raka svar :
klompe säger: fråga till Douglas : Finns det nån spelare som du inte skulle våga gå in i en fight mot ?
Fredrik Warg, Rickard Wallin och Douglas Murray säger: Douglas svarar: Nej.

Pelle säger: Tjena Dogge! När vi lirade tillsammans i Djurgården så var du alltid den tuffa killen på plan, men lugn och ödmjuk vid sidan av. Hur väl överensstämmer den attityden tycker du?
Fredrik Warg, Rickard Wallin och Douglas Murray säger: Douglas: Det stämmer lika bra nu.

Inte första gången han inte säger så mycke, ni minns väl när han fick game mot ryssarna?

* * *
Jag skäms fortfarande över att Daniel Andersson och Anders Svensson är med i EM truppen..

* * *
Imorgon kommer det nog inte bli så mycke bloggande från min sida. Hajk med skolan sen hem till Jea och se hockeyn där. Kan bli något lite inlägg imorgon ändå men ni får ju se !

självmål x2

Måste börja med att visa highlightsen från Ryssland - Schweiz, Schweizarna lyckades göra TVÅ självmål och de andra var en riktig snygg balja, båda självmålen och lite andra highlights från matchen finns att se här under men de är tyvärr inget ljud.
Matchen vann ryssarna med 6-3.



* * *
Nattens NHL slutade inte som jag hade trott utan att Dallas med Loui Eriksson i spetsen vann med 3-1 men jag kan inte förstå hur domarna kan döma goaltender interference på Holmström i läget 0-0 i första perioden. Jag förstår Datsyuk att han är förbannad över domslutet.
Zetterberg gjorde inte allt förvånande Red Wings mål och ligger just nu delad etta med Crosby i poängligan.
Frazén leder fortfarande mål ligan men har inte spelat dom senaste matcherna pga en huvudskada om jag inte minns helt fel.

* * *
Sitter som vanligt och läser Per Bjurmans NHL blogg och de är mycke intressanta saker som sägs i den bloggen.

* * *
Återkommer senare ikväll!

bra och dåligt

Måste väl börja med EM truppen. Det är sjukt pinsamt att Daniel Andersson är med i denna trupp när de finns spelare som Lindgren och Kennedy som står utanför truppen.
Pinsamt att Anders Svensson är med också, han har gjort en bra sak för svenska landslaget och de är frisparksmålet mot Argentina i VM 2002.
Riktigt kul att se att Fredrik Stoor blev uttagen, man får hoppas att han får spela istället för Micke Nilsson på vänster kanten.
Hur kan Von Schlebrugge inte vara uttagen, Lagerbäck måste ju ha nånting emot forna bajen spelare?

* * *
Penguins vann borta mot Flyers med 4-1 och den serien känns ganska avgjord.
Red Wings har nog redan vunnit sin serie mot Stars också, med Zetterberg i laget så kan dom ju inte förlora när han är i den här målformen.
Nattens match i American Airlines Arena i Dallas lär inte bli någon rolig resa för hemmalaget. Matchen drar igång 02.00 här hemma i Sverige så de blir ingen live bloggning inatt men på fredag kan de faktist bli de om inte alla matcher redan är avgjorda.

* * *
Sverige - Tjeckien 3-2 efter OT.
Vad ska man säga? Lundqvist spelar stabilt och Murray smäller för lite i matchen men han fick in en fin tackling i alla fall men man borde kanske ringa Markus Nilsson och säga tack för målet han gjorde.
Frögren gjorde de enda rätta när han iaf försökte nå pucken vid straffsituationen.
Fyfan va dålig backchecking de är från Bäckström, Hörnqvist och Nilsson. Bengan borde nästan ta och bänka dom några byten men de vågar han väl inte?
Nästa match på fredag kl 23 svensk tid väntar hemma nationen Kanada som vann mot stackars Norge med 8-2, starkt av Norge att gå till kvartsfinal med tanke på vilket lag dom har.

* * *
Nog om detta.
Återkommer imorrn med vidare analyser.
God Natt

Korpen träning

Här kommer lite från dagens träning på sandåkern.


Nattens nhl och lite em

Då var de dags igen att prata lite om Zetterberg och hans Red Wings.
1 + 3 av världens bästa hockeyspelare efter Doug Murray och Dany Heatley just nu men han var inte ensam av svenskarna att göra poäng i nattens match. Kronwall och Holmström för Red Wings och även två svenskpoäng från Dallas sida, Loui Eriksson och Joel Lundqvist assisterade Brad Richards till 2-2 målet i andra perioden men efter Richards mål var de Red Wings och Datsyuk för hela slanten.

* * *
Såg en grym fight mellan Scottie Upshall och Tyler Kennedy häromnatten. Denna fight är den som de har snackats mest om på andra sidan atlanten.
Notera att båda slänger av sig hjälmarna sen slänger Kennedy av sig höger armbågskydd här nedanför.


* * *
Em uttagningen börjar alldeles strax och jag ber till fotbolls gudarna att Daniel Andersson inte är med och att Lindgren är med istället.

* * *
Vi hörs senare ikväll

Startelvan mot Gelfe

Cheftränare Tony Gustavsson har tagit ut startelvan till kvällens match mot Gefle. Freddy Söderberg och Sebastian Castro-Tello har lämnat sena återbud, Simon Helg och Alagie Sosseh från HTFF ersätter.

Hammarbys startelva:
1. Rami Shaaban

5. Emil Johansson
21. Klebèr Saarenpää
3. José Monteiro
2. David Johansson

18. Haris Laitinen
6. Louay "Lolo" Chanko
9. Petter Andersson
17. Erkan Zengin

19. Paulinho
10. Charlie Davies

På bänken:

35. Kristoffer "Poppen" Björklund
4. Christian Traoré
16. Claudio Dadomo
20. Alagie Sosseh
26. Simon Helg

* * *
Starkt lag men inte bra bänk, som ni ser så har både Freddy och Castro lämnat återbud.
Får hoppas att vi vinner men vi ska ju som sagt aldrig glömma Gefle som vi brukar säga..

Sverige - Tjeckien och NHL

Per Ledin är verkligen en gris, ger sig verkligen inte. Bra inställning.
Skulle vara kul att se Patrik Hörnqvist i Capitals med Bäckström och Ovechkin.
Wallin håller på att göra självmål, han behöver inte göra de för han är pinsam ändå.
Jag är orolig varje gång Edler är inne på isen, inger inget lugn direkt.
Tjeckerna tar inte på vara på sitt 5 mot 3 läge, borde nog ha varit mål där va.
Inte så mycke att rapportera mer än lite småbråk och lite halv chanser från Tjeckien, Edler borde inte vara på isen heller tycker jag.

* * *
Tycker att Pengiuns publiken borde ha vita tröjor som dom har haft i tidigare matcher istället för att köra på den klassiska halsduks viftningen.
Man får hoppas att Flyers går och vinner nu, för hela seriens spänning.
Inte kul för Coburn som fick Gill's slagskott rakt i ansiktet, efter bara knappa minuten spelad.

* * *
Återkommer imorrn med analyser av båda matcherna!

Man utd, Murray och lite NHL



Kan inte vara kul att heta Andreas Isaksson idag, 8 insläppte mål idag och troligtvis hans match i City tröjan.
Inte bara "isak" som kan ha gjort sin sista match, Mr. Sven Göran Eriksson kan ha gjort sin sista match också.
Glory Glory Man United måste man ju säga en dag som denna, Ronaldo och Giggs blev stora matchvinnare för United borta mot Wigan på JJB Stadium.
Tungt för Chelsea, först får man John Terry skadad sen får man bara 1-1 hemma mot Bolton men de spelade ingen roll för United vann.

* * *


Doug Murray är typ bäst, skön inställning till hockey. Håller verkligen med om att de kanske kunde vara en 2a för interference men knappast Match Penalty.
Strålman är fortfarnade veckans andra man efter att ha kramats lite med Kovalchuk.
Men nu väntar Tjeckien om dryga kvarten och jag hoppas att Sverige vinner, men 5 backar funkar inte. Både Strålman och Murray är avstängda och Jönsson är skadad, kan bli jobbigt mot skickliga Tjecker.

* * *
Har inte orkat analysera lördagens NHL men Red Wings vann med 2-1 och Zetterberg gjorde ett riktigt snyggt slagskottsmål och avgjorde tillställningen hemma i The Joe.
Men inatt väntar ännu en match i Mellon Arena i Pittsburgh. Om mitt internet fungerar kommer jag följa den tillställningen samtidigt som jag följer Sverige - Tjeckien på Tv6.

* * *
Vi hörs i pausen!

Doug Murray



Här är den omtalade tacklingen av Douglas Murray igårdagens match mot Ryssland, se och njut.
Strålman är inte helt oskyldig heller.
Leffe Boork har helt rätt i de han säger!

* * *
Mår bara dåligt av att se på aik eller i alla fall lyssna på deras äckliga klack..

* * *
Återkommer senare ikväll när Premier League är avslutad

Veckans man!



Douglas Murray är veckans man !

* * *
Återkommer senare !


Nattens nhl



Kimmo Timonen, back i Flyers och betyder nästan allt för philly och de syntes verkligen igårdagens match i Mellon Arena. Dock hade Flyers 2-1 i första perioden på Penguins men när Malkin är för tillfället bästa spelaren i NHL så behöver man Timonen som kan ta hand om så induviduellt skickliga spelare som Malkin.
Malkin som gjorde 3-2 och 4-2, shorthanded till och med.
Hoppas verkligen Flyers går och vinner mot Pen's, då blir Jimmie tyst!

* * *

Franzén och Zubov i en duell.

Ikväll, eller snarare inatt så lirar Dallas ännu en match i The Joe i Detroit.
Läste en artikel om Zetterberg på Aftonbladet. Ganska intressant faktist, handlade om ledarskap och att han är nästhögsta hönset i Red Wings omklädningsrum och om slutspelskägg.
Men 01.00 smäller de i The Joe men räkna inte med mig för att jag jobbar till 03.30!

Vm

Slog på tven av en ren slump och som vanligt slog jag på kanal 5 men zappade direkt över till Tv6, då ser jag att Vitryssland leder mot storebror med 2-0, vet dock inte vilka målskyttarna är men de kommer väl fram som småningom.
Och just i detta nu kvitterar ryssarna genom Maxim Afinogenov. Dåligt försvarsspel av Belarus
Hur kan Ovechkin missa helt öppet mål?! det är inte varje dag man ser de.
Ryssarna har några jätte lägen att göra mål men vitryssarnas målvakt är bra, kan dock inte skriva hans namn.

* * *
NHL inatt, kan bli livebloggning. Får se hur trött jag är.
Flyers mot Penguins i Mellon Arena och det kommer förhoppningsvis bli en bra match.
Hoppas att Crosby har rakat bort sitt så kallade slutspelsfjun.

* * *
Återkommer senare med vidare analyser!

* * *
kul att man är uppskattad...

kul

För alla som vill skratta lite så gå in på denna länk ---> Tryck här!

nattens nhl


Valtteri Filppula har just gjort 4-0 till Detroit

Nattens NHL slutade med Detroit seger i The Joe med 4-1 och Red Wings gör sina 3 första mål i powerplay, skäms Dallas.
Franzén fick göra mål ännu en gång, kul faktist.
Kronwall fick in en riktigt pärla på Meittinen,
Zetterberg måste börja producera annars lär de inte bli någon Stanley Cup vinst för Red Wings men så länge Franzén håller i sin målform kanske de inte behövs.

* * *
Återkommer snare ikväll!

Sverige - Danmark


Kenny Jönsson gör 1-0 till Sverige efter 8.47 i första perioden.

7-0 med 13 minuter kvar av tredje perioden och de är utklassning, Danmark har inte så mycke att säga till om.
Alexander Edler är inte så bra som alla säger, han sölar endel med pucken och känns inte direkt stabil.
Jag har inte hunnit se så mycke av varken Douglas Murray eller Henrik Lundqvist men analys kommer imorgon tror jag.
Rickard Wallin gör mål och man skäms lika mycket som vanligt.
Kenny Jönsson är verkligen inte så viktig som kommentatorerna säger.
Fernholm är nästan lika dålig som Wallin.
8-0 med 10 minuter kvar i powerplay och Tony Mårtensson gör målet.

* * *
Återkommer efter matchen troligtvis med fler analyser

Ikväll eller imorgon?

Har ännu inte smält vinster från gårdagen, känns riktigt bra faktist!
Men vi laddar om till kvällens match mot Purple Cobras, dock en träningsmatch men de kommer nog bli kul ändå.
Senare i natt, 01.30 närmare bestämmt drar Conference Finalerna igång i NHL slutspelet och de är Detriot som tar emot Dallas i The Joe som börjar och imorgon natt med Flyers som lirar i Mellon Arena i Pittsburgh.

* * *
Nu är tröjorna till yran beställda också, känns bra att vi har för en gångsskull lyckas styra upp nånting.
Hela 38 tröjor fick vi ihop men då var 12 till laget men starkt att 26 pers gick in med en hundring var!

* * *
Jag har fått lite olika information angående om Sverige spelar ikväll eller imorgon, återkommer senare ikväll när jag vet lite mer!

schweiz, bajen och real madrid?


Marcus Nilsson fallar lika tungt som Sverige gjorde mot Schweiz.

* * *
Sverige lyckades fan inte vinna i kvällens match mot Schweiz, torsk med 4-2 och två(!!) matchstraff, Wallin och Edler.
Redan efter 48 sekunder får Liv kapitulera för första gången, hoppas Lundqvist står nästa match.
Nog om denna match och över till nästa.

* * *

Paulinho har nyss gjort 1-0 till Bajen på ett ödsligt råttsunda

2-0 till slut och en mycke välförtjänt seger för söderbröderna.
ÄNNU en gång visar djurgårdssupportrarna att dom är ett medgångsgäng, när Bajen gör 2-0 vänder halva klacken och majoriteten av sittplatspubliken hem. Tycker jag är lite dåligt.
Rajalakso är så sjukligt överskattad!
Nog om djurgårn.
Bajen supportrarna visar hjärta hela matchen även om tifot inte var de snyggaste jag har sett.
Paulinho gör sin bästa match på länge, inte bara för målet som han gör utan under hela matchen har han varit bland dom bättre spelarna på planen.
Men hur kan Haris missa helt öppet mål? vem som helst hade gjort mål...utom Ludde kanske!

* * *
De måste kännas jobbigt att vara Barca supporter denna kväll, först applådera åt real spelarna sen underläge 0-2 på bortaplan, men allt kan ju hända i sånna här stora fotbollsmatcher!

* * *
Nu laddar vi om med match imorgon mot Purple Cobras, genrep innan seriepremiären på lördag.
21.00 på minerva skolans konstgräs!

Ikväll

Då var de dags för en helkväll framför tven igen.
Börjar med Sverige - Schweiz 19.00 på Tv6 och de kan bli en väldigt intressant match att följa men inte lika intressant som kvällens stockholms derby mellan djurgårn och Bajen som går på Canal +.
De finns ännu en stor match men inte av samma värde i spanska ligan, Liga vinnarna Real Madrid möter Barcelona på Santiago Bernabeu i den spanska huvudstaden, kan inte vara kul för Barca att stå och applådera Real spelarna när dom kommer in på planen, kan inte kännas kul. Match start 22.00

* * *
Bajens startelva kommer inte att publiceras här för jag ska infinna mig på olearys klockan 7 och se hockeyn!

* * *
Vi hörs efter derbyt senare ikväll!

vm

Väldigt roligt för svensk hockey att Henrik Lundqvist kommer till spel i Vm. Han kommer till spel på torsdag liksom Douglas Murray.
Ryssarna vann ganska konfortabelt mot Danmark med 4-0 och Ovechkin fick föra mål, han kanske saknar sin svenske lagkamrat som serverar passningar till honom, vem vet.

* * *
Varför ska de alltid bli så oseriöst i våran gästbok? Kolla Lilla Gruppens hemsida om du har tid och ork.

* * *
Mitt internet är konstigt eller så är de bara den här nya plattformen som gör att de blev tre inlägg senast.

blandat

Hela 9-0 till slut i Sveriges favör och Edler fick göra sitt första Vm mål. Man får hoppas att Doug Murray kommer till spel imorron när Sverige möter Schweiz.

* * *
Runström var på Årsta igår och snackade med Lasse Erisksson, hoppas dom snackade om hur kontraktet ska se ut. Östlund och Runström skulle vara två fina nyförvärv för bajen om de nu bli så och båda är free agents så dom kan komma till Bajen gratis. Jag hoppas aik's skadeproblem fortsätter, Bojan Djordjic är ju årets flopp hittils.

 * * *
För er som vill läsa om Lilla Gruppen och våra träningar så gå in på www.laget.se/lillagruppen

* * *
Återkommer senare ikväll med fler analyser

blandat

Hela 9-0 till slut i Sveriges favör och Edler fick göra sitt första Vm mål. Man får hoppas att Doug Murray kommer till spel imorron när Sverige möter Schweiz.

* * *
Runström var på Årsta igår och snackade med Lasse Erisksson, hoppas dom snackade om hur kontraktet ska se ut.
Östlund och Runström skulle vara två fina nyförvärv för bajen om de nu bli så och båda är free agents så dom kan komma till Bajen gratis.
Jag hoppas aik's skadeproblem fortsätter, Bojan Djordjic är ju årets flopp hittils.

* * *
För er som vill läsa om Lilla Gruppen och våra träningar så gå in på www.laget.se/lillagruppen

 * * *
Återkommer senare ikväll med fler analyser

blandat

Hela 9-0 till slut i Sveriges favör och Edler fick göra sitt första Vm mål. Man får hoppas att Doug Murray kommer till spel imorron när Sverige möter Schweiz.

* * *
Runström var på Årsta igår och snackade med Lasse Erisksson, hoppas dom snackade om hur kontraktet ska se ut.
Östlund och Runström skulle vara två fina nyförvärv för bajen om de nu bli så och båda är free agents så dom kan komma till Bajen gratis.
Jag hoppas aik's skadeproblem fortsätter, Bojan Djordjic är ju årets flopp hittils.

* * *
För er som vill läsa om Lilla Gruppen och våra träningar så gå in på www.laget.se/lillagruppen

 * * *
Återkommer senare ikväll med fler analyser

Sverige - Frankrike del 2

"...också har vi Kenny Jönsson som...quarterback i powerplay" så sa Håkan Södergren om vilka som var inne för Sverige i powerplay, skönt sagt.
Bäckström har hyffsad klubbteknik och är ruskigt pucksäker. Inte så konstigt att Ovechkin gjorde 70 mål.
Man börjar smått skämmas när Sverige har powerplay, pinsamt dåligt !
Ex. Björklövare på isen ser jag, nån som minns Rozhental ?
När ska Sverige göra sitt första mål, de börjar bli pinsamt nu..
Bengt-Åke i mustach är ingen vacke syn för övrigt
Inte så mycke att rapportera förutom massa fel pass och dålig koncerntration..

* * *
Vi hörs senare!

Sverige - Frankrike

Sverige - Frankrike nu på Tv6. Vinner inte Sverige ska jag sluta kolla på hockey, fyfan va pinsamt de skulle vara att förlora mot en nation som spelade B-Vm som sent som förra året. Dom har dock bra målvakt, spelar i Washington Capitals och heter Cristobal Huet.
Kul att Doug Murray är klar för Vm, rätt så okänd här i hemma i Sverige men klart jag har koll på han, en stor snubbe på över 110 Kg
Alexander Edler gör Vm debut, kul och se vad han går för men han borde nog varit med mot Vitryssland va?
Hur kan en spelare som Jonas Frögren vara med i Vm, han är ju helt värdelös.
Rikard Wallin likaså, man skäms ju när han är inne på isen.
Johan Andersson är inte den vackraste spelaren på isen men han är ruskigt bra.
Cristobal Huet spelar inte såg jag, lite överraskning faktist.

* * *
Pinsamt dåligt PP av Sverige, Bäckström misslyckas 3 gånger att få in pucken i offensiv zon.
Fernholm är verkligen en gris framför målet.
Varför dumpar dom inte pucken och checkar när dom har tappat pucken 5-6 gånger i rad?
Konstig utvisning Patrik Hörnqvist åker på..
Nu är Wallin inne i boxplay igen, man skäms minst sagt..

* * *
Återkommer i pausen med vidare analyser!

nattens nhl

SISTA CHANSEN ATT FÅ STÖDGRUPPEN TRÖJOR TILL YRAN ÄR IMORGON, BETALAR NI INTE MIG ELLER JENSA IMORGON BLIR DET INGA TRÖJOR.
image10

* * *

image9
Morrow gör series game winning för Dallas i 4OT

Nattens NHL slutade snöpligt för båda lagen som åkte ur Konferens kvartsfinalerna.
Både Rangers och Sharks åkte ut i OT men de var nog lite jobbigare för Sharks som åkte ut i 4e(!!!) övertidsperioden.
Hossa stor matchvinnare i Pittsburgh med sina två mål och Morrow med sitt series game winning i Dallas.
Undra om dom beställde in pizza i nån av pauserna som dom gjorde förrut..
Rangers starka tredje period räckte inte mot minst sagt tunga Penguins, underläge 0-2 till 2-2 i tredje perioden är bra borta mot Penguins men man kan ju aldrig räkna bort Pens första line med Malkin, Crosby och Hossa.
Vm nästa för Lundqvist? man kan ju alltid hoppas men han kostar dryga 1.3 miljoner för landslaget, försäkringar och sånt.
På torsdag börjar Conference Finals och Red Wings hosts Stars in The Joe. På fredag väntar Flyers at Pens i Mellon Arena.

* * *
Lite trist att Östlund nobbar Bajen.
Valdemarin på väg bort från aik, känns inte mer än rätt!
Club Brugge är intresserade av Davids i dif, hur kan man vara intresserad av en sån spelare?

Allsvenskan och hockey vm

0-0 och de var väl ganska rättvist men kan styrelsen värva en striker som kan göra mål? Davies, Paulinho och Freddy räcker inte. Paulinho var skadad idag också så vi har ju inget man kan byta in heller.

* * *
Nog om fotboll, nu gäller hockey och vm.
Måste börja med att säga att vad tänker viasat på när dom plockar in en innebandy bög som programledare? även om de är Niklas Jihde men ändå.
Och detta tjat om Bäckström, Bäckström hit och Bäckström dit. Slutar dom inte nångång?
Ryssarna är bra, riktigt bra. Vissa spelare är nästan för bra för att få vara med.
Ryssland har många spelare man aldrig har hört talas om, lite trist faktist. Hyffsad teknik..
Vrabata är hyffsat viktig för Tjeckien.
Klapp klapp spel kan minst sagt säga om ryssarnas spel.
Heta känslor mellan dom här två nationerna.

* * *
Hörs senare när matchen är slut !

Bajen - ifk glenn

0-0 i paus och en väldigt trevlig fotbolls match. De är alldeles för lite sånna här matcher i svensk fotboll.
Om Emil Johansson fortsätter såhär borde Lagerbäck titta till han!
Fyfan va dålig Robert Perlskog är som kommentator, hur fan kan Tv4 ha kvar honom?
Freddy Söderberg verkar lite nervös, inte så konstigt med tanke på att de är hans första match från start på Söderstadion.



Inga byten i paus för nåt av lagen.
Återkommer efter matchen!

Startelvan mot IFK Göteborg

Cheftränare Tony Gustavsson har tagit ut de elva spelare som inleder mot IFK Göteborg. Notera att Paulinho lämnat ett sent återbud då han ådrog sig en axelskada i cupmatchen mot Syrianska, samt att "Lolo" Chanko är tillbaka i laget efter skada.

Hammarbys startelva:

1. Rami Shaaban

5. Emil Johansson
21. Klebèr Saarenpää
3. José Monteiro '
2. David Johansson

18. Haris Laitinen
6. Louay "Lolo" Chanko"
9. Petter Andersson
17. Erkan Zengin

10. Charlie Davies
11. Freddy Söderberg

På bänken:
35. Kristoffer "Poppen" Björklund
4. Christian Traoré
16. Claudio Dadomo
22. Sebastian Castro-Tello
26. Simon Helg

* * *
Tycker att startelvan ser riktigt bra ut förutom att Traoré inte spelar.
David Johansson är lagkapten och inte Chanko.
IFK har inte vunnit borta den här säsongen och förväntas inte göra de idag heller och bajen har inte förlorat hemma i år så de känns lovande de här..!
KOM IGEN NU BAJEN NU VINNER VI !!

Torsk

image8
Petter här har du bilden som vi snackade om idag på matchen.

* * *

Torsk i korpmatchen men vi borde ha vunnit med nån boll tycker jag.
Sverige - Vitryssland just nu på Tv6 och Bäckström har redan skrivit in sig i målprotokollet, M. Johansson gjorde de första med lite hjälp "bäckis".

* * *
Hur kan de vara så varmt i luften och de är bara 3 maj?
3 maj -06 minns man ju, eller hur ni som var med i stockholm?

* * *
Jobb ikväll och säkert mycke folk .
Vi hörs antingen ikväll eller imorrn!

dåligt...

Tyvärr så har jag varit lite inaktiv på bloggen senaste dagen pga lite olika saker. För de första så hade jag inte på datorn igår (!!!) och för de andra så var jag hos Jea igår och ville inte sitta och skriva då.

* * *
Men nu väntar träningsmatch i korpfotbollen.
Vi hörs senare!

nhl

Malkin är en riktig klass spelare.
Reklamen i USA är inte av bästa klass!
Rangers är så jävla dåliga i PP också, säger de igen hur fan kan Jagr få spela PP?
Lundqvist är en av målvakterna i nhl jag skulle vilja ha i mitt lag.

'  '  '
god nat vi görs imorrn"

Kryka?

Syrianska - Bajen idag blev en väldigt ovanlig tillställning som slutade med att nån snubbe kastade en kryka(!!) mot Erkan Zengin som nyss har blivit utvisad.
Läs hela artikeln här om ni vill http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/article2385261.ab

image7

* * *
LIve bloggning kommer att ske under Rangers - Pengiuns.
Lästa tyvärr att Sean Avery är out for season, kommer dock inte ihåg vad de var för skada.
Hoppas att Rangers går och vinner en match i alla fall så dom inte blir nollade mot Penguins.

* * *
1 Maj är en bra dag tycker jag!

* * *
Vi hörs i pausen med fler analyser

RSS 2.0